Biff og spill: Kobe har alt

Biff og spill: Kobe har alt

Hvis du hører Kobe er nok verdens «beste» biffkjøtt den første tanken som slår deg, men Kobe har så mye mer å tilby deg enn biff! Kobe har severdigheter, kultur, shopping og muligheten til å spille, Kobe har alt! Kōbe (japansk: 神戸市; -shi) er en by i Japan, som ligger på øya Honshu. Kobe er hovedstaden i Hyōgoprefekturet, og er en av Japans viktigste havner. Byen ligger i Kansai-regionen, vest for Osaka, og var en av de første japanske byene som åpnet for handel med Vesten i 1868. Den kosmopolitiske havnebyen har en befolkning på 45 000 utenlandske innbyggere fra mer enn 100 nasjoner. Den 17. januar 1995 var det et jordskjelv som målte 7,3 på Richters skala. Kobe utgjør sammen med Osaka og Kyoto Japans nest største område med en befolkning på rundt 18 millioner innbyggere.

Mest kjent for sin Kobe Biff

Kobe er mest kjent for sin Kobe Biff, og Arima Onsen, som er en varmkilde. Bemerkelsesverdige bygninger inkluderer Ikuta-helligdommen, samt Kobe Port Tower. Det er kjent for nattutsikten over byen, fra fjell som Mount Rokkō og Mount Maya, samt kysten. Kobe er også kjent for å ha en noe eksotisk atmosfære av japanske standarder, noe som hovedsakelig skyldes historien som havneby. Byen er viden kjent for sin forbindelse med kosmopolitisme og mote. Denne forbindelsen er innkapslet i det japanske uttrykket: “Hvis du ikke kan gå til Paris, gå til Kobe.” Det verdenskjente eventet Kobe Fashion Week blir holdt to ganger i året, i forbindelse med Kobe Collection, som holdes i Kobe. Jazzfestivalen “Kobe Jazz Street” har blitt holdt hver oktober i jazzklubber og hoteller siden 1981. Denne er en publikumsfavoritt som tiltrekker seg japanske jazzinteresserte så vel som utlendinger. Kobe er også stedet for Japans første golfbane, Kobe Golf Club, etablert av Arthur Groom Hesketh i 1903, og Japans første moské, Kobe-moskeen, bygget i 1935. Byen er vert for Kobe Regatta & Athletic Club, grunnlagt i 1870 av Alexander Cameron Sim, en fremtredende utenlandsk farmasøyt. Byen har også en rekke boliger i vestlig stil fra det 19. århundre i Kitano-området. Museer i byen inkluderer Kobe by Museum og Kobes Museum for litteratur.

Dyrkning av ris

Storfe ble introdusert i Japan i det andre århundre for å bli brukt til dyrkning av ris. På grunn av Japans vanskelige terreng og sparsomme dyrkingsarealer, og på grunn av landets fjellrike topografi ble det oppdrettet storfe i små, isolerte områder, noe som har vist seg å gi et helt unikt mørt kjøtt av fantastisk kvalitet. På slutten av 1800-tallet ble japansk storfe blandet med europeiske raser, inkludert Brown Swiss, Shorthorn og Devon. Kjøttet som i 1943 ble kjent som “Kobe”, var storfe fra besetninger i Kobe-området i Japan, og kan være en av fire raser av Wagyu storfe-Akaushi (japansk rød/brun), kuroushi (japansk svart), japansk polling og japansk shorthorn. Tajima er en stamme av den japanske svarte som er den mest folkerike rasen, de utgjør rundt 90% av de tilsammen fire rasene.

Hvis du vil spille, ja da er Kobe også stedet for deg! Gambling, som spilleautomater eller casino, er forbudt ved lov, men Kōei kyōgi (公 営技) er offentlige løp som folk i Japan kan spille på lovlig. Det finnes fire forskjellige typer kōei kyōgi: hesteveddeløp, sykkelturer, motorbåtracing og motorsykkelracing. De er tillatt etter spesielle lover og er regulert av lokale myndigheter eller statlige selskaper.

Premiepotten for spillerne av disse løpene er på rundt 75-80% av totalt salg. Man kan delta i spillet utallige kretser og billettkiosker i byer, over hele landet. Så om det er spill eller biff du vil ha, så har Kobe alt!

Privacy Policy